Hoppa till sidans innehåll

Hudiksvalls Psk har nu fått "Range Officers" utbildade

16 FEB 2016 23:24
I helgen som var fick Hudiksvalls Psk sina två första IPSC "Range Officers" (RO) utexaminerade.
  • Skapad: 16 FEB 2016 23:24

Medlemmarna Michael Pedersen och Fredrik Nilsson gick en IROA*/NROI* Level 1* Range Officer-kurs i Enköping i helgen som var.

Efterföljande helg ska Erik Norbeck från Forsa Pk också gå samma kurs, fast i Borlänge. Så efter hans kurs, och efter att han blir medlem i IPSC-sektionen, kommer klubben att ha tre ROs!

En Range Officer (RO) är en domare som jobbar på en IPSC skjutstation. ROn har ett stort ansvar och ser i första hand till att säkerheten under skjutningen på stationen efterlevs. Att ha en RO är ett krav för att klubben ska kunna arrangera IPSC matcher.

Michael och Fredrik behöver nu först jobba på en skjutstation på två externa matcher som "RO-elever", med riktiga ROs som supervisors för dem. Sen blir de godkända som självständiga ROn. De får då köpa en snygg röd RO-tröja som de måste ha då de jobbar som RO.


* IROA betyder "International Range Officers Association" och är den internationella organisationen för ROs.
* NROI betyder "National Range Officers Institute" och är den nationella organisationen för ROs, som är underordnad IROA.
* Level 1 betyder kursnivå 1 för att bli RO. Sen finns möjlighet att gå en level 2 kurs för att bli CRO eller "Chief Range Officer" (stationschef), och därefter finns möjlighet att utbilda sig till RM eller "Range Master" (banchef).


Skribent: Michael Pedersen

Vi finns på Facebook

Postadress:
Hudiksvalls PSK - Skyttesport
Thomas Jansson, Sofiedalsvägen 19 2tr.
82434 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: thomas.jansson-63@ou...

Se all info