Hoppa till sidans innehåll

Information för nybörjare


Vill du börja med pistolskytte med krutvapen och bli medlem i Hudiksvalls Pistolskytteklubb, har vi som ett krav att du genomgår och blir godkänd i vår grundkurs för pistolskyttekort. Men allra först måste du närvara på en av de särskilda nybörjarkvällar som vi håller en gång i månaden, för att få en introduktion till pistolskytte.

Mer om nybörjarkvällen

När du kommer på en nybörjarkväll måste du skriva upp dig på en närvarolista och ta med dig en giltig svensk legitimation! På nybörjarkvällen har vi en säkerhetsgenomgång och vapenhantering innan du får prova på att skjuta. På en nybörjarkväll kan du också anmäla dig till grundkursen för pistolskyttekortet.

Nybörjarkvällar börjar kl. 18.30 för att de inte ska krocka med det ordinarie skyttet för medlemmar som börjar kl. 18:00. Datum för nybörjarkvällar finns i det aktuella skjutprogrammet (se skjutprogrammet krut i menyn).

Efter att du genomgått en introduktion på en nybörjarkväll är du välkommen att komma och skjuta på ordinarie skjutkvällar på tisdagar mellan kl 18.00-20.00 såvida det inte är en tävling den tisdagkvällen. Du får hålla koll på det själv i skjutprogrammet.

Vid första nybörjartillfället vill vi att ni fyller i följande formulär: Hur blir man medlem i Hudiksvalls PSK?

Mer om grundkursen för pistolskyttekort

Kursen körs vanligen 2 gånger per år, en gång på våren och en gång på hösten om vi får ett antal intresserade. Avgift för kursen är 1000:- och inkluderar kursmaterial samt skyttekort. Avgiften erläggs då kursen startar.

Obs! Till kursen kräver vi även att du lämnar ett utdrag ur belastningsregistret. Utdraget ska lämnas oöppnat till kursledaren i det kuvert som det kom i från Polisen. Blankett för utdrag ur belastningsregistret finns att ladda ned under Polisens hemsida https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/kontrollera-dina-uppgifter-i-belastningsregistret/.

Uppdaterad: 24 JUN 2018 19:29 Skribent: Bernt Andersson

Vi finns på Facebook

Postadress:
Hudiksvalls PSK - Skyttesport
Thomas Jansson, Sofiedalsvägen 19 2tr.
82434 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: thomas.jansson-63@ou...

Se all info